кадър Депутат влезе в ковид отделение, тъй като лекари няма и

...
кадър Депутат влезе в ковид отделение, тъй като лекари няма и
Коментари Харесай

Депутат влезе в ковид отделение да лекува болните

кадър 

Депутат влезе в коронавирус поделение, защото лекари няма и по този начин няма кой да се погрижи за болните. Става въпрос за отделенията на свищовската и шуменската болница, откакто стана ясно че лечебните заведения са със напълнен потенциал и без никакви лекари. В Шумен е доктор Десислав Тасков, който е уролог и преди да влезе в Народното събрание е началник на общинската болница в Каварна.

" До през вчерашния ден имаше 253 лежащо заболели пациенти с COVID-19 в Шумен, това е лечебното заведение с най-вече такива. Грижа се за 50 пациенти. Обучиха ме незабавно по какъв начин минава една визитация. Трябва да си напомня някои неща от студентските години. Справяме се. " Това сподели за " България заран " депутатът от левицата доктор Десислав Тасков.
Той означи, че пациентите са с вариращи индикатори и всяка ръка е от помощ.

" 90% от пациентите, с които се срещнах, са имали самолекуване у дома към 20 дни и са се влошили ", изясни доктор за .

Според него през миналите месеци са направени неточности, недооценен е огромният напор към лечебните заведения. Непълноценно било направено всичко в доболничната помощ през лятото.

" Подценихме фрагментите и хората в самите лечебни заведения. Важното е освен да лекуваме пациентите, само че да е пълноценно. Че проблемите са наслагвани и има дефицит на лекари и сестри, е обвързвано с промени ", добави депутатът.
" По този метод системата на опазването на здравето не може да продължава. Носим следствията. Включително и комерсиалния статут на лечебните заведения. Време е за тактика, само че не от през вчерашния ден за през днешния ден. Промяната не може да се случи внезапно ", акцентира събеседникът.

По думите му здравната инфраструктура на страната е разрушена.

Д-р Тасков бе безапелационен, че не се опасява да работи в изискванията в коронавирус отделението.

" Знам къде се намирам и правя оценка заплахата. Оставяш встрани страховете си. Целта е да оказвам помощ, не знам какъв брой още ще остана в болничното заведение. Трудно е, само че въпросът е да дойдат още хора и да се случат нещата със взаимност. Знам какъв брой е значимо гласуването на бюджета и ще направя каквото зависи от мен ", сподели още социалистът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР